(untitled) (Rhythmos, 2009)
Το συνέδριο της HRS θα γίνει στη Βοστώνη στις 13-16/05/2009. Το Europace θα γίνει στο Βερολίνο στις 21-24/06/2009. Το συνέδριο της ESC θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 29/8-2/9/2009 Το συνέδριο του ΑΗΑ θα γίνει στο Orlando στις 14-18/11/2009 Επίδραση της Εξωγενούς χορήγησης ω-3 Λιπαρών Οξέων σε Ασθενείς με Μόνιμο Απινιδωτή Στη μεταανάλυση αυτή χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από 3 μελέτες που διερεύνησαν την επίδραση της χορήγησης ω-3 λιπαρών οξέων στην εμφάνιση κοιλιακής ταχυκαρδίας σε ασθενείς με εμφυτευμένο απινιδωτή. Σε σύνολο 1148 ασθενών δεν παρατηρήθηκε σημαντική διαφορά στη χρονική διάρκεια που εμφανίστηκε η πρώτη κοιλιακή ταχυκαρδία ή μαρμαρυγή για την οποία ενεργοποιήθηκε ο απινιδωτής (σχετικός κίνδυνος: 0.90, p=ns) με την προσθήκη των ω-3 στην συνήθη αγωγή (Brouwer et al , Eur Heart J 2009 30: 820-826). Η Χορήγηση Στατίνης δεν Βοηθά στη Διατήρηση Φλεβοκομβικού Ρυθμού μετά από Καρδιοανάταξη σε Ασθενείς με Κολπική Μαρμαρυγή Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν 234 ασθενείς με εμμένουσα κολπική μαρμαρυγή οι οποίοι προγραμματισμένα θα υποβάλλονταν σε ηλεκτρική ανάταξη της κολπικής μαρμαρυγής. Στους 118 από αυτούς χορηγήθηκαν 80 mg ατορβαστατίνης 14 ημέρες πριν και 30 ημέρες μετά την ανάταξη και στους υπόλοιπους placebo. Το ποσοστό των ασθενών που ανατάχθηκαν επιτυχώς σε φλεβόκομβο ήταν παρόμοιο και στις δύο ομάδες (89% και 86% αντίστοιχα). Στο τέλος της μηνιαίας παρακολούθησης το 51% των ασθενών που έλαβαν στατίνη ήταν σε φλεβοκομβικό ρυθμό έναντι 42% (p=0.18) της ομάδας που έλαβε placebo (Almroth et al, Eur Heart J 2009 30: 827-833)... (excerpt)